De 5 redenen om muziek te maken / over mij

1. Muziek is voor iedereen! Het bindt mensen met elkaar.
2. Muziek laat je swingen. En als je swingt is alles goed!
3. Muziek leren is makkelijk, met de goede begeleiding. Ik hou je in de balans van kunnen, moeite doen en ambities
4. Muziek maken is Uiten van alles wat je raakt!

5. Muziek is voor iedereen! Had ik dat al gezegd?

Het Doel en de Methode 

Je geniet bij dat ene geweldige nummer, of een te gekke band. Muzikanten weten het: Zelf muziek maken maakt alles nog gaver, nog intensiever. En ik weet dat iedereen met een stem of een ander instrument, of je nou nog maar 1 noot kunt spelen of enorm virtuoos bent, muziek kan maken met hetzelfde gevoel dat je krijgt als je muziek luistert. En hoe beter je je instrument beheerst, en hoe meer kennis je hebt, hoe vrijer je bent. En hoe beter je kunt inspelen op medemuzikanten.

Het uiteindelijke doel is dat je vrij bent om alles wat je mooi vindt aan muziek te uiten en te delen wanneer je maar wilt.

Met inspiratie centraal, vinden we tijdens de les de meest effectieve en plezierige oefeningen die jouw spel vooruit helpen.

De oefeningen zijn aangepast op jouw ambities en de wijze waarop jij het beste leert. Deze eenvoudige methode pas ik al 25 jaar succesvol toe op mijn ambitieuze zelf en talloze tevreden studenten op verschillende instrumenten.
 

Matthieu de Student

Ik ben Matthieu Cleijne, muzikant, geboren in 1971. Op mijn 13e wilde ik drummer worden maar dat mocht niet in huis van mijn moeder, ik pakte dat later in het studentenhuis weer op. Intussen was de basgitaar een compromis, verloor mezelf erin en in 1998 ben ik als basgitarist, bijvak zang, afgestudeerd in Hilversum op destijds Europa's grootste Jazz-conservatorium als Docerend Musicus.

Ik kreeg inspriratie tijdens lessen van fantastische docenten zoals Eric Coenen, Theo de Jong, Charlie Angenois, David de Marez-oyens en Jay-Tee Teterissa. Ik volgde masterclasses van giganten als Abraham Laboriel, John Patitucci, Dave Weckl, Vinnie Colaiuta, Alex Acuna en John Scofield. Later studeerde ik akoestisch en electrisch Gitaar.

Elke ander instrument geeft me, zoals een nieuwe taal, meer inzicht over muziek in het algemeen. Mijn rol als bassist werdt helderder vanuit een zangers-perspectief en mijn gitaarspel wordt intenser als ik denk als een ritmische drummer.

Tijdens mijn jaren in Duitsland volgde ik klassiek zangles en ik geniet naast het spelen nog steeds dagelijks van het studeren. Je raakt nooit uitgeleerd maar je bent ook nooit vol!

Ik ben altijd blijven drummen, ik had een drumkit op in mijn studentenkamer. Huisgenoten vonden dat eerst niet zo'n goed idee, maar benieuwd kwamen ze toch steeds luisteren en ik leerde ze wat ik kon. Een jaar later konden ze allemaal een beat spelen en werd er regelmatig op mijn kamertje gespeeld. 

Matthieu de Docent

 

Al snel na mijn eerste noten in wilde ik iedereen vertellen en uitleggen en wat er zo gaaf was aan wat ik leerde. Tijdens mijn Conservatorium opleiding leerde ik de verfijning van het vak doceren via de vakken Psychologie, NLP methodiek en de methodes van mijn eigen leraren. Na de studie gaf ik behalve prive ook basles aan het centrum voor pop en jazz in Eindhoven, begeleidde talloze zangers en zangeressen, gaf groeps-popmuziekles en bandcoaching aan het CKE te Eindhoven en basgitaarles als invalkracht op de Rockacademie in Tilburg. Momenteel geef ik naast priveles in de Cleijne studio ook bas-en gitaarles op de Music'sCool in Den Bosch, en vanuit muziekschool Fantasia  de kinderen op basisschool de Komeet in Malden.

Matthieu de Muzikant

Terugrekenend over 25 jaar waren het zo’n 2000 optredens. Het aantal studiotracks gaat richting 1000, dankzij de talloze sound-alikes, karaoke hits, tracks voor diverse artiesten en met albums van diverse eigen werk rock, blues, pop, fusion en jazz-ska bands. Voornamelijk als bassist, maar ook als Leadzanger, singer songwriter en gitarist.. alle stijlen met een beat, van Ballads tot Metal, er zit zelfs een uniek klassiek project tussen. Ik speelde jazz en Funk sessies met muzikanten als James Carter, Jesse van Ruller, Anton Goudsmid, Hans Dulfer, Yuri Honing en Dennis Davis (drummer bij oa. David Bowie en Stevie Wonder). Het ene project leidde altijd tot het andere, en zo kwam ik terecht bij de Rotterdam Ska Jazz Foundation, een experimentele fusie van ska, Jazz en Rock die alles wat gaaf is combineert, met veel buitenlandse aandacht en tournees.

We piekten tijdens een festival in New York waar ik werd gespot door The Toasters, de legendarische third wave NY ska band die non-stop over de  wereld tourt. The Toasters bestaan uit oprichter-frontman Rob Hingley en ik tour met ze op het moment van schrijven met sessie muzikanten uit Level 42, George Ezra, the Pogues, Squeeze en Jules Holland. Ik hoor bij de selecte Bassisten-pool die kan intekenen voor de geweldige Europese tournees.

Daarbij speel ik sinds kort bij de Nijmeegse band Living Room Heroes

De Ambitie

Ik ben nu in de positie om alle leuke dingen te doen die ik wil doen en ik hoop dat ik uitstraal dat jij dat ook kunt. Maar ik ben er nog niet. Ik maakte een keus en zette mijn ander passie, auto’s, aan de kant. Ik was tijdens een zij-carriere zelfs opgeklommen tot design-modelleur bij Ferrari in Maranello, het soort werk wat je als creatieve autoliefhebber aanpakt als de kans voorbij komt.

Met het daar gespaarde geld bouwde ik een muziekstudio in Lent.

Ik deel nu ervaringen over muziek op een plek waar ik het liefste ben. Ik doceer wat ik zelf met zo veel plezier leer en geleerd heb. En wat mijn verdere muzikale ambities betreft, als de input van de laatste en de komende jaren zijn weg naar buiten vindt, speel ik straks gitaar als een blues-legende en zing ik eigen nummers op de podia. Dat lijkt mij nou mooi.
En wat jouw ambities ook zijn, ik geloof in jou omdat ik geloof in mezelf, en omdat ik zo veel mensen heb zien groeien.

Neem nu contact op voor een introductie les

06 40459866

  • Facebook Social Icon